logo

G. Verbeke & zonen B.V.B.A.

delaval
spinder

Industriestraat 23

8755 Ruiselede

Tel. 051/68.81.68

 

Voeren

Bij melkproductie vormt voer de grootste kostenpost. Optimaal voermanagement is dan ook een winstgevende investering die de voortplanting en de gezondheid van de veestapel kan verbeteren en nadelige effecten op het milieu reduceert.
DeLaval biedt systemen en producten aan waarmee u het voerrendement verhoogt en zorgt dat dieren beter kunnen presteren, ongeacht uw bestaande voerstrategie of bedrijfssituatie.

Voerstation

krachtvoerstation

 

1. DeLaval voerstations OFS en OFP

Programmeer een koespecifiek voerplan, gebaseerd op haar lactatiefase en melkgift. Met uw voerstationDeLaval voerstation krijgt elke koe gedurende de dag regelmatig toegang tot kleine porties, uitgaande van haar eigen krachtvoerrantsoen.

DeLaval OFS en OFP:

  • Open ontwerp voor koecomfort.
  • Zorg ervoor dat aan elke koe de exacte hoeveelheid krachtvoer en mineralen wordt verstrekt.
  • Robuust en duurzaam: de OFP heeft roestvaststalen voerbakken en trechters voor de voerverdeling.

De voerstations zijn verbonden met het DeLaval managementsysteem of de DeLaval FP204X. Doel is om een maximale melkgift te realiseren, in overeenstemming met het potentieel van elke koe in uw veestapel en met lagere totale voer- en arbeidskosten. Dit is doorslaggevend voor het bedrijfsrendement.

DL vijzelbesturingseenheden

Intelligente en winstgevende regeleenheden om het voer zo efficiënt mogelijk te transporteren, om te garanderen dat krachtvoer steeds in de voerstations en het VMS aanwezig is en om te waarschuwen door middel van alarmmeldingen.

2. DeLaval vijzel FA

Een flexibel, hooggeplaatst systeem om het voer vanaf uw silo's naar de voerstations te transporteren, met behoud van de voerkwaliteit.

3. DeLaval vloeistofdoseerapparaten LD1000 en LD500

Voor de dosering van propyleenglycol. De LD1000 van DeLaval is een uiterst nauwkeurig eersteklas product dat efficiënt werkt, zelfs bij temperaturen onder nul. De LD500 van DeLaval is een standaardoplossing die eenvoudig is te installeren, te gebruiken en te onderhouden.

4. DeLaval voercomputer FP204X

Beheer de voerkosten en verbeter de voerefficiëntie, terwijl u op tijd en arbeid bespaart met geautomatiseerd voeren. Programmeer rantsoenen die rekening houden met de lactatiecyclus van elke koe of groep koeien. Eenvoudig te programmeren en te bedienen in combinatie met de voerstations van DeLaval.

Kalverdrinkautomaatkalverdrinker

Winstgevende melkproductie is afhankelijk van gezonde, hoogproductieve koeien. En aangezien de kalveren van vandaag de hoogproductieve koeien van morgen zijn, is het van doorslaggevend belang hoe u de dieren opfokt. Gezonde, snelgroeiende kalveren zullen u belonen door uit te groeien tot hoogproductieve koeien die jarenlang melk zullen leveren.

De investering in een geautomatiseerde kalverdrinkautomaat betaalt zich snel terug. Deze aanzienlijke besparingen zullen aan het licht komen wanneer uw kalveren zijn opgegroeid tot koeien. Uiteindelijk leiden gezonde kalveren tot gezonde koeien, waardoor de kosten voor de veearts op termijn lager uit zullen vallen. Gezonde kalveren hebben bovendien meer kans om op te groeien tot vruchtbare vaarzen die grote hoeveelheden kwaliteitsmelk produceren.

1. DeLaval kalverdrinkautomaat CF150X

DeLaval kalverdrinkautomaat CF150X combineert een melkstation met een volledig geïntegreerd krachtvoerstation. Met het programma van de kalverdrinkautomaat op de DeLaval voercomputer FP204X kunt u complete voerplannen per groep kalveren of voor individuele kalveren instellen. Het spenen kan automatisch plaatsvinden, afhankelijk van de krachtvoeropname. Op basis van de gegevens van de melk- en krachtvoeropname kunt u eenvoudig gezondheidsproblemen vaststellen voordat de kalveren er last van krijgen. Met de kalverdrinkautomaat CF150X van DeLaval kunt u uw kalveren voeren met koemelk, kunstmelk of een combinatie van beide. Elke CF150X kan maximaal 25 kalveren afhandelen. U kunt meer kalveren voeren door maar liefst vier stations op één FP204X-computer aan te sluiten. Zo kunt u maximaal 100 kalveren verzorgen.

2. DeLaval kalverdrinkautomaat CF500S en  CF1000S

DeLaval CF500S en DeLaval CF1000S zijn beide leverbaar met een zelfstandig werkende regeling of een besturingssysteem dat op het DeLaval veestapelmanagement is aangesloten. De verbinding met het veestapelmanagement biedt vele voordelen, maar de geavanceerde on-board-computer in het stand-alone besturingssysteem draagt zorg voor een goede kalvervoeding.

Wanneer een kalf het melkstation betreedt, zullen zowel de CF500S als CF1000S direct rantsoenen verse melk op de juiste temperatuur klaarmaken, wat het kalf dan kan opdrinken. Het melkstation herkent elk kalf aan de elektronische transponder. Hierdoor is bekend wat het voerplan van het kalf is, of het mag drinken en hoeveel het mag drinken. De CF500S kan twee speeneenheden besturen, waardoor de kalverdrinkautomaat voor maximaal 50 kalveren kan worden gebruikt. De CF1000S kan vier speeneenheden besturen, goed voor maximaal 120 kalveren. Er is een melk-, melkpoeder- en gecombineerde uitvoering leverbaar. Met de gecombineerde uitvoering kunt u verse melk, melkpoeder en water in elke willekeurige combinatie mengen.

tuinmachines